vineri, 13 iulie 2012

Prostul, daca nu-i fudul, parca nu e prost destul!


 
Prostul, dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul!...
   
     Aşadar, pe 29 iulie va fi mare sărbătoare naţională: scăpăm de unul dintre cei doi preşedinţi deopotrivă de impostori. Nu e chip să scăpăm de amândoi, din păcate!... Pe 29 iulie cu un ochi vom rîde, pentru neisprăvitul care reintră în neantul nimicniciei sale, cu celălalt ochi vom plânge pentru nenorocul nostru de a rămâne pe cap cu celălalt ipochimen!
     Gestul lui Crin Antonescu de a plusa potul de pe masă cu cariera sa politică, la care va renunţa în caz că referendumul îl readuce pe Băsescu la Cotroceni, a fost un gest de pokerist prost, perdant, au zis cei care-l cunosc mai demult şi mai bine. Mie mi-a adus aminte de vorba, tot proastă, spusă de Băsescu la adresa medicului Arafat, cel de la SMURD, când în faţa întregii Ţări l-a invitat golăneşte şi cinic pe harnicul şi devotatul funcționar să demisioneze! Lumea a reacţionat împotriva bădărăniei prezidenţiale într-un mod care onorează încă o dată opinia publică românească, şi dr. Arafat a rămas în funcţie! Iar cel care azi este demisionat/suspendat se numeşte Traian Băsescu!... Nu Arafat!
     E lucru sigur, aşadar, că mulţi îşi vor schimba intenţia de vot la referendum după ce l-au auzit pe Crin grozăvindu-se şi arătându-se atât de sigur pe opţiunile electoratului că vor coincide cu ale sale! Putea să spună o asemenea vorbă izmenită între ai săi, printre admiratori, de-o fi având! Spusă în public, cu atâta infatuare încrâncenată, vorba proastă şi semeaţă irită publicul, care se trezeşte, astfel, invitat să aleagă între cele două demisii: a preşedintelui suspendat şi a preşedintelui interimar!
     Va trebui ca lumea să facă un mare efort de inteligenţă şi memorie pentru a conchide că, totuşi, Traian Băsescu trebuie demis cu orice preț, oricâte prostii vor mai face adversarii săi! Şi oricât de jalnică ar fi postura adversarilor săi politici! Pentru că Traian Băsescu trebuie demis, dar pe cu totul alte considerente decât cele invocate şi, de fapt, inventate, scornicite de experţii lui peşte din U.S.L.! Oricum, numai un prost, dar nu orice prost, numai un prost autentic, adică şi fudul, putea să spună vorbele cu care Crin şi-a încheiat discursul, un discurs care era cât pe ce să fie foarte bun, cu condiţia să-l fi rostit altcineva!
     Da! Prima greşeală a lui Crin Antonescu este că el a sărit cel mai tare la gâtul lui Băsescu. Un calcul simplu, un calcul psihologic elementar, de bun simţ, l-ar fi determinat pe „vorbete“ să prezideze sobru şi elegant şedinţa Camerelor reunite şi atât, să-i lase pe alţii să facă spume la gură, să-l facă albie de porci pe Băsescu tunând şi fulgerând împotriva infractorului la legea penală, iar el, seniorial, ca un pater familias, să joace rolul perfectului arbitru!
     Dar ţaţa (tzatza) de sub ciuful lui Crin nu s-a putut abţine!... Mă simt acum perfect edificat asupra piţifelnicului şi mă crucesc, ca şi în cazul Băsescului, cum a fost posibil ca un asemenea ins să ajungă acolo unde se află de atâţia ani buni: ba deputat, ba ministru, ba primul liberal al Ţării, iar acum, iată-l, primul român de pe planetă!... Ce se întâmplă cu românii ăştia?! Ce blestem se ţine de capul lor, nefericiţii de noi?!...

     Despre Băsescu:
     I. Nu are nici o vină că el ne-a anunțat şi prezentat măsurile de austeritate, reducerea de salarii şi pensii! Asta nu înseamnă nicidecum imixtiune în sfera Executivului. Dimpotrivă, fiind vorba de o situaţie excepţională, a acţionat cu curaj şi bărbăteşte. Păcat doar că a spus şi multe minciuni atunci, în legătură cu F.M.I., bunăoară, pe care azi adversarii săi le trec cu vederea! Ci el şi-a ieşit din rol, substituindu-se guvernului într-un mod nepermis, atunci când, de pildă, a susţinut public proiectul anti-naţional Roşia Montană, luându-i peste picior, efectiv golăneşte, pe naivii şi idealiştii care ar dori să le lăsăm nepoţilor noştri o Ţară bogată, încă stăpână pe bogăţiile subsolului! „Care nepoţi?!“ le-a rânjit în nas cel legiuit să fie dintre noi cel mai grijuliu cu soarta nepoţilor, a generaţiilor viitoare! Ci Băsescu i-a sfătuit pe tineri să-şi caute un rost oriunde vor vedea cu ochii, numai în România, nu!
     La fel, atunci când a intervenit pe cât de energic, pe atât de prosteşte în dezbaterea publică a Legii Sănătății, a făcut-o din motive obscure, care nu par legate de grija pentru bunăstarea comunității româneşti! Inclusiv în chestiuni privitoare la justiţie s-a ante-pronunțat, fără să i-o ceară nimeni şi fără ca funcţia să-i permită, favorizând, astfel, abaterea de la lege a judecătorilor şi procurorilor, impunând-o chiar!
     II. Băsescu a cerut ca la referendum buletinele de vot să fie înseriate! O măsură excelentă pentru preîntâmpinarea jafului electoral sau măcar pentru diminuarea acestuia! Probabil că Băsescu şi ai lui vor repeta această cerere în zilele următoare! Întrebarea care se pune este următoarea însă: de ce Băsescu nu a cerut sau măcar n-a dispus ca în 2009, precum şi la celelalte alegeri, să se fi votat tot cu buletine înseriate?! Cu alte cuvinte: Băsescu a organizat impecabil furtul şi falsul electoral, inclusiv prin buletine neînseriate, în urma căruia a ajuns mai întâi primar, mai apoi preşedinte. Cunoaşte bine tehnicile de furt, a adus inovaţii personale, care, probabil, în limbajul de specialitate, în argoul infractorilor politici, îi poartă numele. Ştie bine că la referendum, fără nici o pârghie administrativă în mână, va fi furat! Aşa cum a furat şi el de fiecare dată! De data asta se teme că lui i se va fura din voturi!... Deh! Să mai fie şi lupul mâncat de oaie!
     Despre felul în care s-au desfășurat alegerile trucate din 2009 nu se spune, însă, nimic în cererea de suspendare! De ce oare? Păi dacă susţii că alegerile din 2009 au fost măsluite, recunoşti implicit că adevăratul câştigător a fost Mircea Geoană, iar în acest caz nu mai are sens demiterea lui Geoană din fruntea P.S.D. pe motiv că a pierdut alegerile!... Geoană a câştigat majoritatea voturilor cetățenilor, iar Băsescu a inversat scorul la numărarea voturilor, ajutat mult şi de cei care l-au sabotat pe Geoană din interiorul P.S.D.! În frunte cu ghici ciupercă cine era şeful campaniei electorale a P.S.D. în 2009?!...
     III. În cererea de suspendare nu se spune nimic de Dosarul Flota şi alte matrapazlîcuri sau infracţiuni! Desigur, acest dosar este unul dintre motivele pentru care Băsescu nu trebuia să ajungă la Cotroceni, ci la Jilava sau, în cel mai bun caz, la hotelul cu circuit închis, de cinci stele, de pe Calea Rahovei... Numai că alături de Băsescu, ar mai fi intrat şi alți lideri politici, din celelalte partide!
     La fel, sabotajul C.F.R.-ului! L-a iniţiat Traian Băsescu în momentul când, din dispoziția sa, a fost suspendat primul tren de călători: Craiova-Cluj-Napoca. În aceeaşi zi au pornit din Craiova spre Cluj şi retur primele autobuze ale unei companii particulare de transport, al cărei patron este un interpus prezidenţial. Dar nimeni din clasa politică nu-i poate reproşa lui Băsescu dezastrul din C.F.R., deoarece toţi miniştrii care i-au succedat la Transporturi, de toate nuanţele jegului politic, au continuat politica criminală inaugurată de matroz, punând C.F.R.-ul pe butuci!
      Şi altele, şi altele!...
     Vom reveni asupra individului.

      Despre Crin Antonescu:
      I se potriveşte perfect încă o vorbă românească, românească şi minunată: gura bate curul! Dacă tăcea, preşedinte rămânea! Dar aşa, fără să-şi dea seama şi, mai ales, fără să vrea, nerodul şi-a înscris numele pe buletinul de vot de la referendum, când românii, de fapt, vor avea de răspuns la întrebarea: Pe cine îl preferaţi preşedinte? Pe Traian Băsescu sau pe Crin Antonescu?... Păi cine să-l prefere pe acest „vorbete cu plete“?!...
      Un neica-nimeni perfect acest Crin Antonescu! Nimic nu poate ilustra mai bine halul deplorabil în care ne-a adus clasa politică năşită de F.S.N. şi Gorbaciov (recte K.G.B.!) decât prezenţa acestui personaj insolit şi neavenit oriunde ai da de el! Îl găsiţi, acum, la Cotroceni. Pentru câteva zile a fost secundul comandantului Băsescu, ca preşedinte al Senatului. A vrut, n-a vrut, iată-l, aşadar, în vârf de tot! Cine-i de vină?
      Căci vina, oameni buni, nu este a lui! Nu, nu! De vină nu este cine cere, ci cine-i dă impostorului şi obraznicului ceea ce nu i se cuvine!... De vină e cine nu i-a dat peste mână! Şi două după ceafă!
      ( Nota bene: Să fie clar, cu vorbele din fraza de mai sus, mă refer la amândoi neisprăviţii! Şi nu numai la ei! Săracă Ţară Românească!...)
      ...A spune despre cineva că este „un neica-nimeni“ înseamnă că nu prea ai prea multe să-i reproşezi. Doar atât, că n-a făcut nimic altceva decât umbră pământului degeaba! O viaţă de om! Şi atunci te întrebi: pentru care raţiune de stat să i se dea atâta atenţie şi răspunderi atât de mari?!... Zici neica-nimeni şi pui punct discuţiei. Cine nu e de acord, să vină cu argumente, despre isprăvile intelectuale, civice, politice, manageriale etc., ale individului. Aştept, deci, să aflu palmaresul cu care să se laude fiecare român când se gândeşte la preşedintele Ţării, fie el şi interimar.
     Tot ce ştiu din palmaresul lui Crin Antonescu este că n-a plagiat la teza de doctorat. Nici măcar o virgulă! Ceea ce, e drept, nu e deloc puţin în zilele noastre!...
     Voi reveni şi asupra şutului!
                                                                                                          Ion Coja

Post scriptum: Invit cititorii şi comentatorii de pe acest site să găsească un proverb potrivit şi pentru derbedeii din U.N.P.R. În ceea ce-i privește pe cei din U.D.M.R., evident, nu avem cuvinte! Nu le găsim! Lipsesc din limba română! Or fi existând în maghiară! Sper să le rostească cât mai sonor compatrioții noştri maghiari. Chiar şi pe acest site (www.ioncoja.ro). Sunt invitaţii mei.
       7 iulie 2012