joi, 6 februarie 2014

Ministrii si parlamentarii nu stiu ca exista Legea nr. 312/2005


 
Miniştrii şi parlamentarii nu ştiu că există Legea nr. 312/2005

Miniştrii şi parlamentarii ştiu că există Legea nr. 312/2005 privind dobândirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de către cetăţenii străini şi apatrizi, precum şi de către persoanele juridice străine?!

            După cele petrecute în plan legislativ, în lunile noiembrie-decembrie 2013 şi ianuarie 2014, rezultă că miniştrii şi consilierii lor, parlamentarii şi Consiliul Legislativ nu ştiu că Guvernul Tăriceanu 1 a elaborat, în prima jumătate a anului 2005, un proiect de Lege privind dobândirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de către cetăţenii străini şi apatrizi, precum şi de către persoanele juridice străine. La acest proiect de lege s-a ajuns în urma negocierilor, în genunchi, ale Regimului Iliescu-Năstase, ale prevederilor Tratatului de aderare la Uniunea Europeană (art. 33, 44, 57, ş. a.) şi ţinând seama Constituţia României (art. 44, al. 2).
Delegaţia României, condusă de negociatorul-şef Vasile Puşcaş (istoric) a acceptat cea mai mică perioada de tranziţie, de numai şapte ani de la data aderării, pentru menţinerea restricţiei de achiziţionare a terenurilor agricole, pădurilor şi terenurilor forestiere de către cetăţenii din Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European (S.E.E.). Regimul Iliescu-Năstase şi conducătorii de atunci ai României au fost singurii din Uniunea Europeană care nu au negociat şi nu au inclus în Tratatul de aderare un interval de prelungire a aplicării clauzelor referitoare la libera circulaţie a terenurilor agricole, forestiere şi pădurilor. Nici unul dintre Guvernele Tăriceanu, Boc, Ungureanu şi Ponta nu au solicitat renegocierea clauzei din Tratatul de aderare la Uniunea Europeană pentru a obţine prelungirea, cel puţin până în anul 2020 (aşa cum a hotărât Parlamentul bulgar) a vânzării terenurilor agricole şi pădurilor la persoane fizice străine. După şapte ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, cetăţenii statelor membre ale U.E. şi S.E.E., cu excepţia fermierilor din U.E. şi S.E.E. care se stabilesc în România, pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole, forestiere şi asupra pădurilor, numai după ce se reglementează, această posibilitate, pe bază de reciprocitate şi prin acorduri bilaterale, cu respectarea prevederilor Constituţiei României şi a Tratatului de aderare.
        Acest proiect de Lege al Guvernului Tăriceanu 1 a fost înregistrat în Senatul României în 15 iulie 2005 (art. 44, alin. 2). Consiliul Legislativ, sub semnătura preşedintelui dr. Dragoş Iliescu, a avizat favorabil proiectul de Lege, în 19 mai 2005, cu toate că se încălcau prevederile art. 44, alin. 2 din Constituţia României. Raportul comun la proiectul de Lege l-au întocmit Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi (preşedinte György Frunda, U.D.M.R.) şi Comisia juridică (preşedinte Eckstein Kovács Peter, U.D.M.R.) în ziua de 22 septembrie 2005. Dezbaterea şi adoptarea proiectului de Lege privind dobândirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de către cetățenii străini şi apatrizi, precum şi de către persoanele juridice străine a avut loc în şedinţa Senatului din 27 septembrie 2005.
       La Camera Deputaților, proiectul acestei Legi a fost înregistrat în 3 octombrie 2005. Raportul a fost întocmit cu amendamente, de Comisia juridică (preşedinte Sergiu Andon) în 10 octombrie 2005. Dezbaterea şi adoptarea Legii a avut loc în 18 octombrie 2005.
      Atunci, în anul 2005, au fost respectate Regulamentul Senatului şi cel al Camerei Deputaților, dându-se posibilitatea senatorilor şi deputaţilor să studieze proiectul de Lege, să-l amendeze şi să-l dezbată. Prin Decretul nr. 1065 din 10 noiembrie 2005 a fost promulgată Legea privind dobândirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de către cetăţenii străini şi apatrizi, precum şi de către persoanele juridice străine, Legea nr. 312/2005, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 1008/2005.
            Legea nr. 312/2005 a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2014, iar Guvernul şi Parlamentul nu ştiu de existenţa ei !
       Guvernul Ponta 2, Consiliul Legislativ şi Parlamentul României nu au ştiut sau au uitat că a fost adoptată şi este în vigoare Legea nr. 312/2005. Cineva i-a ridiculizat şi le-a spus că de la 1 ianuarie 2014 este vid legislativ în România în ceea ce  priveşte vânzarea-cumpărarea terenurilor de către cetăţenii străini şi apatrizi. Parlamentarii din mandatul 2004-2008 realeşi în actuala legislatură (ex. Crin Antonescu, Victor-Viorel Ponta, Călin Popescu-Tăriceanu, Puiu Haşotti, Nicolae Şerban, Popa Nicolae-Vlad, Ilie Sârbu, Petre Daea, Viorel Hrebenciuc, Anca Daniela Boagiu, Roberta Alma Anastase, Cristian Sorin Dumitrescu, Dan Mircea Geoană, Andras Levente Máté, Niculescu-Duvăz, Raluca Turcan, Valeriu Ştefan Zgonea, Cristian Rădulescu, Gheorghe Flutur, Varujan Vosganian, Ioan Chelaru, Ion Toma, Ecaterina Andronescu, Lászlo Borbely, Mihăiţă Calimente, Costică Canacheu, Victor Paul Dobre, Iulian Iancu, Hunor Kelemen, Miron Tudor Mitrea, Gheorghe Eugen Nicolăescu, Eugen Nicolicea, Ioan Oltean, Ludovic Orban), împreună cu mulţi alţii, sunt responsabili cu vidul pe la Guvern şi Parlament.
            Guvernul şi Parlamentul României au dovedit că nu cunosc şi nu respectă legislaţia românească (ex. Legea nr. 312/2005 şi Legea nr. 24/2000) şi prevederile comunitare. Ca urmare, atât Guvernul, cât şi Parlamentul României au încălcat şi prevederile art. 148 din Constituţie.
În baza Tratatului de la Lisabona (intrat în vigoare la 1 decembrie 2009) trebuie respectată condiţia de reciprocitate în ceea ce priveşte dobândirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor agricole, forestiere şi pădurilor din România.
În mod incredibil şi iresponsabil, fără să se procedeze la o minimă verificare pe calculator şi cu încălcarea Constituţiei şi a Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată şi actualizată, a Regulamentului Senatului şi Camerei Deputaţilor, Guvernul Ponta 2 şi Parlamentul României au adoptat în mare viteză şi fără dezbatere în Senat (în 9 decembrie 2013) şi Camera Deputaţilor (în 17 decembrie 2013), Legea privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice şi de înfiinţare a Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare. Uitarea l-a cuprins şi pe consilierul primului-ministru, udemeristul György Frunda, cel care a prezentat Raportul Comisiei în Senat la proiectul care a devenit Legea nr. 312/2005. Consilierul U.D.M.R. nu l-a atenţionat pe premierul Ponta despre existenţa Legii nr. 312/2005, el fiind interesat de achiziţionarea de către Ungaria şi unguri a terenurilor agricole din Ardeal, pe lângă cele peste două milioane de hectare, inclusiv păduri, dobândite ilegal pe calea retrocedărilor (despre care fascistul Hunor Kelemen a afirmat că „reprezintă o a doua ocupare de ţară în Ardeal“; cf. Adevărul, nr. 3819, 3 oct. 2002, pe http://www.adevarul.ro/articole/2002/deputatul-udmr-kelemen-hunor-invoca-a-doua-ocupare-de-tara-in-ardeal.html – n. red.). În Parlamentul României nici un senator şi nici un deputat (din totalul de 580) nu a luat cuvântul şi nu au avut loc dezbateri la Legea pentru vânzarea pe bucăţi a României la străini, inclusiv state străine! Consiliul Legislativ (format din jurişti bine plătiţi), sub semnătura aceluiaşi preşedinte dr. Dragoş Iliescu, a dat aviz favorabil şi la acest proiect de Lege, uitând de cel dat în anul 2005 şi de existenţa Legii nr. 312/2005, dar, mai ales, ignorând Constituţia României şi Legea nr. 24/2000.
            Consiliul Legislativ a dat avizul favorabil, cu nr. 1290 din 21 noiembrie 2013, fără să menţioneze că există Legea nr. 312/2005, fiind astfel încălcate prevederile Legii nr. 24/2000. Totuşi, în mod corect, la punctul 2 din Aviz, Consiliul Legislativ a avertizat Parlamentul că „prezentul proiect… nu cuprinde norme referitoare la protejarea siguranţei alimentare“ şi, ca urmare, „apreciem că este necesară eliminarea textului prevăzut la lit. a a art. 1, întrucât acesta nu se integrează în proiect“. Proiectul de Lege al Guvernului Ponta 2 a trecut nemodificat prin Parlament, cu toate că, prin aplicarea acestei Legi, nu se asigură securitatea alimentară a Poporului Român. Aprecierea corectă a Consiliului Legislativ, pe această temă, nu a fost observată şi dezbătută în Comisiile de specialitate ale Parlamentului care au întocmit Rapoartele la proiectul de Lege, iar mulţimea de 580 de parlamentari a ignorat, aproape total, problema vânzării terenurilor agricole din România la străini, fără nici un fel de condiţii înainte de vânzare şi nici după vânzare. Poate, la reexaminarea Legii vor citi şi înţelege senatorii şi deputaţii ce au votat împotriva Poporului Român şi a Românie !
      Această Lege nr. 24/2000 prevede, între altele, următoarele:
- Art. 1, alin. 2: Actele normative se iniţiază, se elaborează, se adoptă şi se aplică în conformitate cu prevederile Constituţiei României, republicată, cu dispoziţiile prezentei legi, precum şi cu principiile ordinii de drept“.
- Art. 3, alin. 1: „Normele de tehnică legislativă sunt obligatorii la elaborarea proiectelor de lege de către Guvern...“
- Art. 6, alin. 1: „Proiectul de act normativ trebuie să instituie reguli necesare, suficiente şi posibile care să ducă la o cât mai mare stabilitate şi eficienţă legislativă“.
- Art. 7, alin. 3 (introdus prin Legea nr. 29 din 11 martie 2011): „Propunerile legislative, proiectele de legi şi celelalte proiecte de acte normative vor fi însoţite, în mod obligatoriu, de o evaluare preliminară a impactului noilor reglementări asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului“.
- Art. 13, lit. a: „Proiectul de act normativ trebuie corelat cu prevederile actelor normative de nivel superior sau de acelaşi nivel, cu care se află în conexiune“.
- Art.13, lit. c: „Proiectul de act normativ trebuie să fie corelat cu reglementările comunitare şi cu tratatele internaţionale la care România este parte“.
- Art. 14, alin. 1: „Reglementările de acelaşi nivel şi având acelaşi obiect se cuprind, de regulă, într-un singur act normativ“.“
- Art. 16, alin. 1: „În procesul de legiferare este interzisă instituirea aceloraşi reglementări în mai multe articole sau alineate din acelaşi act normativ ori în două sau mai multe acte normative“.
- Art. 20, alin. 1: „Elaborarea proiectelor de acte normative trebuie precedată, în funcţie de importanţa şi complexitatea acestora, de o activitate de documentare şi analiză ştiinţifică, pentru cunoaşterea temeinică a realităţilor economico-sociale care urmează să fie reglementate, a istoricului legislaţiei din acel domeniu, precum şi a reglementărilor similare din legislaţia străină, în special a ţărilor Uniunii Europene“.“
- Art. 22, alin. 1: „Soluţiile legislative preconizate prin noua reglementare trebuie să aibă în vedere reglementările în materie ale Uniunii Europene, asigurând compatibilitatea cu acestea“.“
Aceste prevederi legale au fost încălcate de către Guvernul Ponta 2 şi parlamentarii care au susţinut proiectul de Lege privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice şi de înfiinţare a Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare.
Un exemplu clar, care confirmă încălcarea art. 16, alin. 1 din Legea nr. 24/2000, este următorul:
- Legea nr. 312/2005, art. 6, alin. 1: „Cetăţeanul străin, apatridul şi persoana juridică aparţinând statelor terţe pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor, în condițiile reglementate prin tratate internaţionale, pe bază de reciprocitate“.
- Legea adoptată în Senat, în 9 decembrie 2013, art. 2, alin. 3: „Cetăţeanul unui stat terț şi apatridul cu domiciliul într-un stat terţ pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole situate în extravilan în condițiile reglementate prin tratate internaționale, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prezentei legi“.
Din cele sintetizate până acum rezultă următoarele:
1. De la sfârşitul anului 2005 a fost adoptată Legea nr. 312 care reglementează modalitățile de dobândire de către străini a dreptului de proprietate privată asupra terenurilor agricole, pădurilor și terenurilor forestiere. Conform Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, Legea nr. 312/2005 a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2014. Guvernul Ponta 2, care are obligația să aplice Legea nr. 312/2005, nu știa de existența ei ! Parlamentarii la fel! Cu toate acestea, Poporul Român îi mai rabdă la conducerea României spre un dezastru pe toate planurile. Până când? În anul 1907 nu era iarna aşa de blândă ca acum în toată România. Istoria riscă să se repete.
2. Nu există vid legislativ pe această temă în România la începutul anului 2014. Un oarecare vid există în mintea unor miniştri, parlamentari şi formatori sau manipulatori de opinie.
Câţiva dintre titularii de vid, aflaţi în Parlament, şi-au anunţat candidatura la alegerile prezidențiale. Doamne fereşte! Asta mai lipseşte Poporului Român, să aibă un Preşedinte de ţară posesor de vid!
Membrii Comisiei speciale a Parlamentului care se fac că anchetează, de circa o lună, împrejurările în care fiica majoră a preşedintelui Băsescu a cumpărat un teren agricol, 300 ha, în comuna Nana nu se dezic de vid. Ei l-au invitat, în scris, ca să-l audieze, în 21 ianuarie a. c, în Comisia „Nana” pe primarul comunei, mort din anul 2008. Comisia „Nana“ va avea mult de „lucru“ pentru că lista decedaţilor din comună e lungă.
Astfel de deputaţi şi senatori sunt în Parlamentul României!
3. În niciuna dintre țările Uniunii Europene nu exista, la începutul anului 2014, cadrul legal şi nu se admite vânzarea terenurilor agricole şi pădurilor la străini, persoane fizice și persoane juridice. Ca urmare, până când în toate ţările din Uniunea Europeană nu se adoptă legi de vânzare a terenurilor agricole şi pădurilor la străini, pe bază de reciprocitate, în România nu se poate vinde teren şi păduri la străini, în baza Legii nr. 312/2005.
4. În Uniunea Europeană nu există o directivă, nici măcar o recomandare privind vânzarea terenurilor agricole și pădurilor la străini.
5. Cu încălcarea Constituției României, a Legii nr. 24/2000, a Regulamentelor Senatului şi Camerei Deputaților și „uitând“ de existența Legii nr. 312/2005, Guvernul Ponta 2 și Parlamentul au „fabricat“ un act normativ care pune în mare pericol siguranța alimentară a Poporului Român, securitatea națională și integritatea teritorială a României!
6. Inițiatorii proiectului de Lege privind vânzarea terenurilor agricole din extravilan la străini, persoane fizice și persoane juridice, împreună cu majoritatea parlamentară au săvârșit, cel puțin, infracțiunea de trădare și abuz în serviciu în formă calificată, fapte penale pentru care Parchetul ar trebui să se autosesizeze. Pentru o presupusă mită de 200 lei la o şcoală, Parchetul s-a autosesizat şi face ample cercetări.
Sfidând Constituția României (la art. 1, 16, 54 ş.a.), prin modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, de la 1 februarie 2014, miniştrii şi parlamentarii speră să nu fie traşi la răspundere penală pentru faptele lor săvârşite ca funcţionari publici.
7. În cazul în care preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi promulgat Legea votată în Senat în 9 decembrie 2013 şi la Camera Deputaților, în 17 decembrie 2013, risca să fie acuzat şi condamnat pentru înaltă trădare.
În baza Constituției României, art. 109, alin. 2, președintele României are „dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârșite în exercițiul funcției lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, președintele României poate dispune suspendarea acestora din funcție“.
Prin aplicarea acestei prevederi constituționale, înainte de 1 februarie 2014, preşedintele României va deschide un precedent necesar în politica românească, dar, mai ales, va contribui la blocarea multor planuri diabolice îndreptate împotriva Poporului Român și a României !
Începând de azi, în mod sigur, află miniştrii şi consilierii, parlamentarii şi adepţii vidului că este în vigoare Legea nr. 312/2005 (de la 1 ianuarie 2014), iar pământul strămoșesc, teritoriu național și bun al Poporului Român, nu este de vânzare la străini, inclusiv state străine, neprietene şi teroriste. Pământul sacru al Poporului Român, moștenit de la geto-daci, apărat de-a lungul mileniilor de milioane de Eroi ai Neamului Românesc, nu trebuie lăsat pe mâna unor oameni fără frică de Dumnezeu, a unor iresponsabili aflaţi vremelnic la Putere!
Înainte de a afla Poporul Român câte prune au în traistă guvernanţii în legătură cu Legea nr. 312/2005, Guvernul Ponta 2 şi-a angajat răspunderea în Parlament pe Legea descentralizării care, ulterior, a fost declarată neconstituţională de cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale. La această Lege s-a ajuns tot prin încălcarea jurământului depus de miniştrii şi, cel puţin, prin abuz în serviciu. Pe cale de consecinţă, președintele României are dreptul să ceară urmărirea lor penală și să dispună suspendarea lor din funcție.
La comanda stăpânilor străini, popândăii politici care s-au adunat la București, cei care nu ştiau că există Legea nr.312/2005 şi au pus la cale o procedură rapidă şi neconstituţională de vânzare a terenurilor agricole la persoane fizice şi persoane juridice străine, îi sfidează, din nou, pe români anunţându-i că vor să  re-revizuiască, în cel mult două-trei luni, Constituţia României cu scopul de a grăbi desfăşurarea etapelor din Holocaustul împotriva Poporului Român, început în decembrie 1989!
Cât de multă dreptate a avut şi are Genialul Mihai Eminescu în poezia Scrisoarea a III-a:

„Cum nu vii tu, Ţepeş, Doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
                      Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!“

            Cunoscutul poet ardelean George Coşbuc, căruia bestiile ungureşti i-au mutilat bustul de bronz din Casa memorială,  după Diktatul de la Viena, le-a dat un avertisment asasinilor economici şi asasinilor politici, străini şi autohtoni, inclusiv guvernanţilor, în poezia „Noi Vrem Pământ!“, din care le amintim trădătorilor de Neam şi Ţară doar ultima strofă:

„N-avem puteri şi chip de-acum
Să mai trăim cerşind mereu,
Că prea ne schingiuiesc cum vreu
Stăpâni luaţi din drum!
Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!“

Cluj-Napoca, 22 ianuarie 2014
Dr. Gheorghe Funar
Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD).