luni, 8 octombrie 2012

Crin Antonescu, tradat de tradatorii PDL-ului




Crin Antonescu, trădat de trădătorii PDL-ului



Crin Antonescu a revenit la ocupaţia de bază pe care o avea înainte de referendum, cea de invitat al posturilor de televiziune la ore de maximă audienţă. Domnul Antonescu a vorbit despre ceea ce îl nemulţumeşte în ultima vreme şi despre ce vrea să se întâmple după alegerile generale. Crin Antonescu a declarat că dacă USL va câştiga alegerile, atunci alianţa social-liberală va da premierul şi nu va sta după Traian Băsescu şi după „alţi domni mai importanţi ca el“.
Şansele ca Uniunii Social Liberale să i se încredinţeze guvernarea sunt mari dacă alianţa dintre social-democraţi şi liberali va obţine peste 50 la sută din voturile care vor fi exprimate pe 9 decembrie. Însă, nici în aceste condiţii nu e sigur că USL va rămâne la guvernare. Mulţi dintre candidaţii USL pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat provin din rândurile PDL. Este vorba despre cei care au trădat partidul lui Traian Băsescu şi care, drept mulţumire, au primit locuri eligibile pe listele electorale ale USL. Cu mici excepţii, PDL nu i-a criticat pe cei care au părăsit partidul. Nu este exclus ca dezertările să facă parte dintr-un plan al formaţiunii politice în fruntea căreia se află, de formă, Vasile Blaga. PDL nu a căzut în depresie atunci când au început să-i plece parlamentarii şi nici atunci când UNPR a trădat, făcând posibilă demiterea Guvernului Ungureanu. PDL-ului i-a convenit de minune această situaţie, pentru că nemulţumirea populaţiei vizavi de prestaţia numeroaselor guverne Băsescu era din ce în ce mai mare. În cazul în care PDL ar fi rămas la putere până la alegeri, ar fi putut rata intrarea în Parlament.
După ce Mihai-Răzvan Ungureanu a trebuit să părăsească Palatul Victoria, principala preocupare a PDL a fost să facă USL-ul de râs. În cadrul acţiunilor de compromitere, democrat-liberalii au primit un sprijin consistent chiar din partea social-liberalilor, care au dat în numeroase rânduri dovadă de lipsă de profesionalism, de viziune şi, uneori, de minte.
După alegerile din 9 decembrie, nimeni nu-i va putea ţine legaţi de PSD ori de PNL pe deputaţii şi senatorii proveniţi din rândurile PDL. Şi poate că nici pe unii social-democraţi şi liberali cu vechime, care sunt şantajabili şi mai uşor de speriat. Dacă vor începe dezertările din PSD şi din PNL, UNPR-ul lui Gabriel Oprea va bate scurt din călcâie, va spune „Am înţeles, să trăiţi!“, va face stânga împrejur şi se va pune la dispoziţia PDL-ului. În ceea ce-i priveşte pe deputaţii UDMR şi pe cei ai minorităţilor naţionale, nici nu se pune problema ca aceştia să-l refuze pe domnul preşedinte, iar în legătură cu PP-DD nu are rost să ne întrebăm ce va face.
Aşa că USL ar putea să câştige detaşat alegerile, dar să nu reuşească să câştige şi puterea. Între două emisiuni de televiziune, Crin Antonescu ar trebui să se gândească foarte bine dacă a procedat înţelept atunci când a fost de acord ca parlamentarii care au trădat PDL-ul să primească locuri pe listele USL.
Duminica, 07 octombrie 2012