sâmbătă, 24 august 2013

Coabitarea Mircea Dusa, U.D.M.R. si mafia lemnului din Harghita



Coabitarea Mircea Duşa, U.D.M.R. şi mafia lemnului din Harghita!

Dormitorul imens pe care îl are în sediul Ministerului Apărării Naţionale se pare că nu îl mai satisface pe Mircea Duşa. Politicianul ardelean care a făcut carieră lăudându-se că are cea mai faină pălincă din tot Parlamentul vrea acum, musai, să se întoarcă la şefia Internelor.
 
 Desigur, asta nu înseamnă şi că se va afla la „butoanele“ celui mai „fierbinte“ minister din tot guvernul. Numai că, de această dată, „sforarii“ din spatele întregii ţesături de culise prin care se încearcă „reîncoronarea“ lui Duşa nu sunt influenţele „clanuri“ de chestori. Situaţia este cu mult mai gravă, explozivă chiar, Serviciile Secrete suspectând că printre „susţinătorii“ care fac presiuni în acest scop se numără şi membri marcanţi ai aşa-numitei „mafii a lemnului“ din Harghita. Iar un raport incendiar privind legăturile financiare dintre „patriotul“ Duşa  şi etnici maghiari cercetaţi pentru defrişarea pădurilor din mult trâmbiţatul „ţinut secuiesc“ a pus deja pe jar structurile din sistemul de siguranţă naţională.

UDMR e  miezul!

Totul a pornit de la sesizarea „neamţului“ Hans Hedrich, vicepreşedintele Neuer Weg, Asociaţia „Sighişoara Durabilă“. Pentru că, mergând pe urma firului oferit de bătăioasa organizaţie, structurile statului au descoperit o încrengătură incredibilă de interese financiare majore, răspunzătoare de tăierea ilegală a sute de hectare de pădure din inima Transilvaniei. Iar dacă, la bun început, suspecţii de serviciu au fost doar minoritari maghiari, majoritatea dintre ei conectaţi la vârful U.D.M.R., s-a descoperit, ulterior, că este vorba despre o veritabilă grupare infracţională transpartinică. Formată, pe lângă lideri „istorici“ ai principalei formaţiuni politice care reprezintă interesele cetăţenilor români de etnie maghiară, din consilieri locali şi judeţeni, prefecţi, ofiţeri superiori din M.A.I. şi chiar reprezentanţi ai unor servicii secrete.

Pârâul Brici
Drept urmare, s-a întocmit un raport alarmant, privind penetrarea sistemului de siguranţă naţională a României de către „mafia lemnului“ din Harghita. Considerată răspunzătoare, printre altele, de „tăieri ilegale de pădure la scară industrială, de către firmele de exploatare forestieră apropiate de Mircea Duşa“. Mai mult, în respectivul raport se fac acuze directe la adresa actualului ministru al Apărării: „Există suspiciuni că o parte din cele aproximativ 4 milioane de euro rezultate din vânzarea lemnului tăiat ilegal de pe câteva sute de hectare din Pârâul Brici, la Sud-Vest de Topliţa, au fost investite în campania electorala a lui Mircea Duşa“.

Un ministru generos
În rapoartele informative care, după cum susţin sursele noastre, au fost aduse la cunoştinţa premierului Victor Ponta, care va trebui să ia o decizie în acest sens, Mircea Duşa este acuzat că, profitând de funcţia de ministru de Interne, a acţionat în sensul protejării celor din „mafia lemnului“. Mai mult, ca şef al M.A.I., Duşa şi-ar fi asumat şi răsplătirea unor ofiţeri suspectaţi de către alte structuri ale statului de implicare în atotputernica „mafie a lemnului“.


Unde sunt dosarele?

 Astfel că, în prezent, se fac verificări minuţioase cu privire la modul „misterios“ prin care au fost trase pe linie moartă sau chiar au dispărut cu totul dosarele penale făcute de către organele de cercetare penală împotriva celor suspectaţi că au defrişat mii de hectare de pădure. Iar pe lângă Mircea Duşa, printre politicienii suspectaţi că au protejat „mafia lemnului“ apare şi numele lui Valer Dorneanu, actualmente judecător al Curţii Constituţionale! Cert este că izolarea lui Mircea Duşa, ca ministru al Apărării, de către omologii din restul ţărilor partenere din N.A.T.O. are la baza şi aceste informaţii intrate în posesia marilor cancelarii occidentale. Însă, după presiunile externe făcute, degeaba va fi „zburat“ Duşa de la M.Ap.N., dacă el va fi numit la Interne. Mai ales că unele structuri speciale susţin că P.S.D.-istul a fost sincer când a declarat că el nu vrea la M.A.I. Se pare, însă, că de la spate îl împing tocmai grupurile de presiune cărora le este dator. Oricum, vom reveni, în exclusivitate, cu amănunte incredibile din acest raport incendiar.

Credeți că premierul Victor Ponta ar trebui să-l demită pe ministrul Mircea Dușa, dată fiind apariția numelui acestuia în dosarul „Mafia lemnului“? afia lemnului“?

Da, ar trebui. Dar asta nu înseamnă că o să se şi întâmple. Am mai văzut că se poartă trecutul cu vederea
Nu, doar pentru că numele lui Duşa apare în dosar nu înseamnă că e vinovat
Dacă asta ar fi o ţară cu aleşi măcar cu pretenţii de politicieni „ca afară“, Duşa ar demisiona înainte ca Ponta să apuce să-l demită
Citeşte şi dă mai departe!