vineri, 11 mai 2012

Schimbarea formala a guvernului din Romania



Schimbarea formală a guvernului din România

            Fiind în anul Caragiale, după transferuri viceversa de deputaţi şi senatori de la Putere (P.D.L., U.N.P.R.) la Opoziţie (P.S.D., P.N.L., P.C.) şi după ce deputaţii minorităţilor etnice au trădat din nou, a trecut prin Parlament Moţiunea de cenzură cu titlul: „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!“. Ca să nu coincidă cu ziua de 8 mai, când în anul 1921 comuniştii evrei de la Moscova împreună cu câţiva evrei cu cetăţenie română au înfiinţat Partidul Comunist din România, pentru liderii noii Puteri a U.S.L. (P.S.D., P.N.L., P.C.) sprijiniţi de U.N.P.R. şi deputaţii minorităţilor etnice a fost stabilit un program de lucru intensiv. În după amiaza zilei de 7 mai a.c. a fost prezentat în Parlament „Programul de guvernare 2012“ şi a fost citită lista cu cei propuşi pentru a face parte din noul Guvern din România. După lungi şi furtunoase discuţii în Parlament, inspirate multe din operele lui Ion Luca Caragiale, în seara zilei de luni a fost aprobat Guvernul Ponta şi Programul de guvernare, pentru cel mult 7 luni din anul 2012. După ora 21, membri noului Guvern din România s-au dus la Palatul Cotroceni şi au depus jurământul în faţa preşedintelui Băsescu. La finalul ceremoniei, sub pretextul că e criză, preşedintele Băsescu a refuzat să ciocnească o cupă de şampanie cu noii miniştri ai U.S.L. şi cu ceilalţi invitaţi. Fiind în anul Caragiale, liderii noii Puteri n-au avut inspiraţia să sponsorizeze întâmplarea şi să ducă 10 sticle de şampanie pentru protocolul prezidenţial.
            În prima parte a zilei de 8 mai a.c. au fost instalaţi la ministere noii titulari, iar după-masă s-a desfăşurat prima şedinţă a Guvernului Ponta. Au fost adoptate multe hotărâri şi a fost acceptată scrisoarea de intenţie a Guvernului Ponta către F.M.I., de fapt un nou capitol din Programul de vasalitate a României către marile bănci străine.
            Respectând tradiţia de după anul 1989, când prin regizarea mineriadei Guvernul Roman a plecat fără să predea gestiunea şi fără să prezinte în Parlament care este Starea Naţiunii, acum a plecat Guvernul Ungureanu şi a venit Guvernul Ponta, în fapt a avut loc o schimbare formală a Guvernelor din România. Guvernul care a fost demis prin moţiune de cenzură şi premierul Ungureanu nu au prezentat în Parlament care este Starea Naţiunii, nu au predat nici o gestiune, iar Guvernul Ponta s-a instalat fără să ştie care este Starea Naţiunii şi situaţia reală de la fiecare minister. De 22 de ani în România cei care au ajuns la Putere nu au preluat şi nici nu au predat nimic în ceea ce priveşte Ţara.
Guvernul din străinătate care conduce România, cel care a pus la cale şi care coordonează Holocaustul împotriva Poporului Român, a rămas acelaş.
Pe ordinea de zi a primei şedinţe a Guvernului Ponta se aflau mai multe proiecte de hotărâri pregătite pentru fostul Guvern Ungureanu. Vechiul Guvern a făcut pregătirile necesare pentru a putea „mări“ salariile bugetarilor şi pensiile înaintea alegerilor locale din 10 iunie a.c. şi a celor parlamentare din noiembrie a.c. Atât Guvernul Ungureanu, cât şi Guvernul Ponta au pus la cale un nou program de păcălire a cetăţenilor, în anul electoral 2012. Ambele Guverne din România au cerut aprobarea de la „Înalta Poartă“ şi după ce au primit undă verde de la misiunea F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene s-a trecut la mediatizarea „succesurilor“, respectiv: se reîntregesc în două rate salariile bugetarilor pentru a fi aduse la nivelul lor din luna aprilie 2010 şi se restituie pensionarilor reţinerile ilegale pentru asigurările sociale. Aparenţele sunt înşelătoare, iar programul Guvernului Ponta pe aceste două teme este diabolic. De ce? Pentru că nu se revine la câştigurile lunare ale bugetarilor dinaintea tăierilor din luna mai 2010, diktate de F.M.I. şi expuse public de preşedintele Băsescu. Vice-premierul Florin Georgescu a accentuat asupra faptului că numai salariile nominale ale bugetarilor vor fi reîntregite cu 8 la sută începând cu luna iunie a.c. şi cu 8 la sută din decembrie 2012, dacă rămâne U.S.L. la Putere după alegerile parlamentare. Sporurile tăiate nu se mai reîntregesc. Ca urmare, bugetarii rămân cu câştigurile lunare diminuate cu 15-40 la sută de Regimul Băsescu-Boc! Această scădere dramatică a câştigurilor lunare ale bugetarilor este prezentată de Guvernul Ponta ca o creştere. Este grea aritmetica pentru politicieni! Demn de evidenţiat este faptul că Regimul Băsescu-Isărescu-Boc-Ungureanu nu a informat Parlamentul şi Poporul Român cu privire la sumele lunare şi suma totală reţinute de la bugetari în intervalul mai 2010-mai 2012 şi destinaţia acestora! Guvernul Ponta refuză să afle aceste sume şi nu-l interesează pentru ce au fost cheltuite, deşi în Programul de guvernare Executivul s-a angajat să respecte principiul transparenţei. Guvernele Boc şi Ungureanu au păstrat secretul asupra acestei afaceri. Pe surse, s-a aflat că reţinerile masive din câştigurile bugetarilor au fost folosite pentru a plăti dobânzile la băncile străine (inclusiv la F.M.I. şi Banca Mondială) pentru creditele externe.
Pentru a putea conta pe voturile a peste 300.000 de bugetari şi a membrilor acestora de familie, Guvernul Ponta a hotărât o amnistie fiscală, respectiv să nu fie reţinute de la aceştia sporurile imputate în urma controalelor Curţii de Conturi, pentru anii 2008-2010. Este bine că s-a luat această decizie. Dar, apar întrebările: De ce au muncit în zadar pe această temă inspectorii Camerelor de Conturi? De ce au fost emise sute de mii de decizii de imputare? De ce au fost şicanaţi, au fost aduşi la disperare şi purtaţi prin instanţele de judecată circa 300.000 de bugetari? Cui i-au folosit toate acestea? De ce Opoziţia (P.S.D, P.N.L, P.C.) nu a intervenit şi nu a oprit la timp toată această harababură?
În privinţa pensionarilor, cu pensii mai mari de 740 lei/lună, cărora le-a fost reţinută ilegal timp de 18 luni contribuţia pentru asigurările sociale, cinismul Guvernului extern şi a celui intern din România este evident. După ce Guvernele Boc şi Ungureanu le-au furat din banii puţini ai pensionarilor, acum Guvernul Ponta – în loc să facă o plângere penală împotriva membrilor celor două Cabinete şi să hotărască restituirea în luna mai a.c. a sumelor reţinute ilegal de la pensionari – le-a dat, chipurile, o veste bună, de fapt umilitoare pentru milioane de beneficiari, spunându-le că se vor restitui sumele respective în următoarele 18 luni. Guvernul juristului Ponta aplică un nou principiu juridic:  s-a furat în rate, se restituie tot în rate! Hoţul (Regimul Băsescu-Boc-Ungureanu) rămâne nepedepsit, deocamdată. Cei care provin din F.S.N. (Frontul Salvării Naţionale) şi care au fost dirijaţi spre P.S.D., P.D.L., P.C., P.N.L., U.D.M.R. şi U.N.P.R. nu îşi scot ochii şi nici nu se adresează Parchetului! Fosta şi noua titulară a postului de ministru al Muncii le explică pensionarilor la televizor cum se calculează şi cum vor primi pensionarii în rate banii pe care i-au furat guvernanţii. A uitat, însă, Guvernul Ponta, în anul Caragiale, să dea o hotărâre sau o ordonanţă de urgenţă prin care se suspendă decesele în România, timp de 18 luni, pentru ca toţi pensionarii păgubiţi să-şi poate încasa drepturile cuvenite.
Guvernele de la Bucureşti s-au schimbat formal în 7 mai a.c. Guvernul Ungureanu împreună cu eternul guvernator al Băncii Naţionale, alogenul Mugurel Constantin Isărescu, au început negocierile pe seama averii şi datoriei externe ale Poporului Român cu misiunea F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene. Negocierile nu s-au întrerupt în perioada schimbării Guvernului Ungureanu cu Guvernul Ponta. S-a pus la cale o nouă scrisoare de intenţie secretă pentru Poporul Român, cu scopul de a fi pregătit terenul pentru noi jafuri în domeniul bogăţiilor naturale şi al privatizărilor. Premierul Ponta încearcă să-i păcălească pe români susţinând că va face publică scrisoarea respectivă, dar numai peste o lună şi numai dacă acceptă conducerea F.M.I. şi Băncii Mondiale. Genialul Mihai Eminescu şi-a făcut publice scrisorile, iar Poporul Român a avut şi va avea de învăţat din ele. Cel care a fost poreclit „micul Titulescu“ aşteaptă aprobarea stăpânilor străini pentru a înştiinţa Poporul Român asupra clauzelor înrobitoare acceptate de Regimul Băsescu-Ponta în schimbul unei plase de siguranţă, de fapt un nou împrumut de un miliard de euro rezervat pentru următorii ani. Pentru rezervarea acestei sume, Regimul Băsescu-Ponta s-a obligat să plătească anual câte 25 milioane euro. În privinţa jefuirii celui mai mare zăcământ din Europa de cupru, aur, argint şi metale rare, cel de la Roşia Poieni, premierul Ponta se laudă că a obţinut o amânare de câteva luni. Cu toate că se apropie vara, Guvernul Ponta a lăsat în ceaţă demersurile făcute de asasinii economici şi asasinii politici străini pentru jefuirea celui mai mare zăcământ din lume de aur, argint şi metale rare, cel de la Roşia Montană, precum şi pregătirea celui mai mare dezastru ecologic din Europa prin dinamitarea a 4 munţi şi folosirea a 200.000.000 kg cianură. Cu referire la genocidul pus la cale în România prin exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, premierul Ponta a promis că va fi suspendată această tentativă până când va adoptată o directivă a Uniunii Europene. Acestea sunt numai vorbe. Faptic, Guvernul Ponta ar trebui să abroge hotărârile Guvernelor Tăriceanu, Boc şi Ungureanu prin care s-au aprobat licenţele pentru explorare, dezvoltare şi exploatarea gazelor de şist. Este puţin probabil ca Guvernul Ponta (P.S.D., P.N.L., P.C.) să anuleze hotărârile luate de guvernele precedente ale P.N.L., P.D.L., P.S.D., P.C. şi U.D.M.R..
Cu privire la privatizările diktate de komisarii străini Guvernelor Boc 1-5 şi Ungureanu, pentru Guvernul Ponta s-a modificat puţin ordinea de prioritate, dar s-a impus mărirea vitezei de lucru, iar dispoziţia misiunii F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene privind aşa-numiţii manageri privaţi şi foarte bine plătiţi din Bugetul Statului Român se respectă întocmai.
Programul de lichidare a Poporului Român în lagărul de exterminare numit România, început din anul 1990, va fi continuat şi de Guvernul Ponta, care refuză să oprească, printr-o ordonanţă de urgenţă, otrăvirea cetăţenilor români cu aditivi alimentari cancerigeni. Acelaşi Guvern Ponta respectă angajamentele Guvernelor Boc şi Ungureanu faţă de F.M.I. şi Banca Mondială în legătură cu adoptarea rapidă a noii Legi a Sănătăţii, de fapt Legea genocidului.
În mod tacit, Guvernul Ponta acceptă Programul diabolic de vânzare a pământului românesc la străini, precum şi Planul diabolic de expropriere a românilor din România de către titularii licenţelor de exploatare minieră, plan deghizat în aşa-zisa  modificare a Legii minelor, iniţiată de P.S.D. şi P.D.L., care a fost votată în unanimitate în Senat, în 27 octombrie 2009 şi asupra căreia se păstrează o tăcere absolută, până după alegerile parlamentare din noiembrie a.c. Celor care au fost la Putere în Regimul Băsescu-Boc-Ungureanu şi celor care sunt acum la guvernare în Regimul Băsescu-Ponta le este teamă că dacă află Poporul Român de pregătirea acestei exproprieri riscă să se repete Răscoala de la 1907, cu unelte modernizate şi la standarde europene.
Cu toate că în Programul de guvernare a fost înscrisă ca a treia prioritate esenţială a Guvernului Ponta protejarea „resurselor naturale ale ţării“, în realitate nu se modifică Legea nr.555/2004 a Regimului Iliescu-Năstase şi ţiţeiul românesc se vinde cu numai 3 dolari/baril, iar gazele naturale cu 5 dolari/1.000 m3. Pentru numeroasele bogăţii naturale exploatate din România, după anul 1989, Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu au stabilit cele mai mici redevenţe din lume, care nu pot fi modificate ca urmare a contractelor cu clauze secrete încheiate până acum. Pentru viitor, Guvernul Ponta va pretexta că nu are timp să majoreze substanţial redevenţele.
Grija cea mare a premierului Ponta, expusă public, o constituie adoptarea rapidă a Legii privind statutul minorităţilor etnice, proiect al U.D.M.R. însuşit de Guvernul Tăriceanu-1 şi susţinut de P.N.L. şi P.D.L. în Senatul României. În ziua de 25 octombrie 2006, senatorii P.R.M., P.S.D. şi P.C. au respins proiectul de lege al Guvernului Tăriceanu-1. Acum, noul preşedinte al P.S.D. şi premier al României se ţine de poante extrem de periculoase pentru prezentul şi viitorul Poporului Român, inclusiv pentru integritatea teritorială a ţării. Acest proiect de lege al U.D.M.R. vizează autonomia teritorială a Ardealului. Cu toate că U.D.M.R. este în Opoziţie, premierul Ponta – în premieră mondială – susţine un proiect de lege vizând dezmembrarea teritorială a ţării sale.
De 10 mai, premierul Ponta n-a îndrăznit să-i ceară ex-regelui Mihai să facă publice detaliile privind actul de trădare naţională de la 23 august 1944 şi cele referitoare la predarea în 14 septembrie 1944, la Moscova, la cererea lui I. V. Stalin, a celor 300 table mari de aur din Tezaurul de la Sinaia, pe care este înscrisă istoria Poporului Primordial, a geto-dacilor, până în anul 106 d.Hr., când împăratul Traian a distrus centrul spiritual al lumii antice din Munţii Orăştiei.
Cele câteva exemple prezentate dovedesc că la Bucureşti a fost făcută o schimbare formală a Guvernului Ungureanu cu Guvernul Ponta.

Cluj-Napoca, 10 mai 2012

Dr. Gheorghe Funar