joi, 15 martie 2012

Horthysmul UDMR





Presa de limbă ungară din România vorbeşte, de 18 ani, de metoda „paşilor mărunţi“ pe care trebuie să o aplice U.D.M.R., iar presa românească vorbeşte, de tot atâta timp, de metoda „paşilor mărunţi“ pe care o practică U.D.M.R. Diferenţa rezidă, aşadar, în faptul că presa românească nu face decât să constate, post factum, succesele politice pernicioase pe care le înregistrează U.D.M.R. în lupta ei permanentă contra României. În plus, presa din România mai relevă, uneori aproape săptămânal, „şantajul pe care-l face U.D.M.R. asupra guvernului“.
Alte publicaţii au dezvăluit şi alte aspecte la fel de importante despre U.D.M.R., dar, mai ales, cel mai important: duplicitatea ilegală a U.D.M.R., deoarece este o organizaţie culturală a etnicilor maghiari, dar este participantă la alegeri şi este prezentă în Parlamentul României ca partid politic, dar nu este partid politic, întrucât nu este înregistrată în Registrul partidelor politice! Deci, prezenţa ei în Parlament este absolut ilegală, dar nimeni nu ia nici o măsură pentru a remedia situaţia, de parcă toţi românii ar fi nişte zombi. Şi, probabil, într-o anumită măsură şi sunt nişte zombi, de vreme ce acceptă cu seninătate această situaţie devenită intolerabilă, întrucât U.D.M.R. a început să acţioneze contra României pe faţă, cu nonşalanţă, maghiarii râzându-şi, în sinea lor, dar şi în publicaţiile în limba maghiară, de prostia românilor.
Într-adevăr, U.D.M.R. s-a manifestat ca organizaţie fascistă, revanşardă, în esenţă horthystă, încă de la apariţia ei. De fapt, chiar mulţi dintre liderii ei sunt descendenţii direcţi ei celor care au constituit MADOSZ-ul – organizaţie, care, la rândul ei, provenea din asocierea fostelor organizaţii horthyste care acţionau în ţara noastră şi care se umpluseră de sângele românilor asasinaţi în vremea cât a acţionat Diktatul de la Viena şi care au năpârlit subit în „comuniste“. Iar pe măsură ce obţinea succese, U.D.M.R. devenea şi mai impertinentă. Astfel, în 1992, U.D.M.R. a lansat „Declaraţia de autonomie de la Cluj-Napoca“, în anii următori declaraţia de autonomie a aşa-zisului „Ţinut Secuiesc.“ Şi, tot aşa, a continuat lungul şir al acţiunilor ei revanşarde, şir consemnat în Cartea neagră a U.D.M.R., postată pe Internet în anul 2000.
Între timp, s-au adăugat altele. Un parlamentar maghiar, Jozsef Csapo, a afirmat că ziua de 4 iunie este zi de doliu pentru maghiari! Or, prin asta itera declaraţia lui Miklos Horthy, care formulase primul această frază, referitoare la ziua semnării Tratatului de la Trianon.
Un alt parlamentar, Hunor Kelemen, a dat, în 2002, un interviu postului Radio Kossuth, în care, exprimându-şi marea satisfacţie, a declarat, printre altele, că, „în legătură cu proprietatea publică, se poate vorbi de o a doua ocupare de ţară în Ardeal, dat fiind că o suprafaţă de aproape un milion de hectare a fost retrocedată în proprietate maghiară. Aceasta este o avere uriaşă, o avere de mai multe miliarde de dolari“ (Adevărul, nr. 3819, 3 oct. 2002). Într-un comunicat de presă, P.U.N.R. l-a acuzat de fascism şi de atitudine revanşardă tipică; comunicatul, tipărit de revista România Mare, a fost comentat de ziarul Independent şi de senatorul Adrian Păunescu, în declaraţia sa politică făcută în Parlament, în 7 octombrie 2002. Drept răspuns, acest ticălos, Hunor Kelemen, membru al Parlamentului român, a pretins că „este o greşeală de traducere şi că, în definitiv, afirmaţiile sale pot fi luate ca declaraţie politică, în care caz este apărat de imunitatea parlamentară!“ (cf. Independent, nr. 469, 5-6 oct. 2002, pag. 6). Vedeţi ce consecinţe, printre altele, a avut decretul lui Ceauşescu de interzicere a avorturilor? Dacă nu dădea respectivul decret, îl dădea maică-sa la canal şi scăpa ţara de un netrebnic. Dar, după cum vă amintiţi, ori de câte ori li se reproşa o atitudine revanşardă, liderii U.D.M.R. se scuzau cu „greşeala de traducere“. Numai că acelaşi horthyst udemerist Jozsef Csapo, care nu are nici o legătură cu aşa-zişii „secui“, avea să declare, comiţând acelaşi şantaj udemerist: „Autonomia Ţinutului Secuiesc este condiţie pentru aderarea României la U.E.“ (vezi Gardianul, 26 septembrie 2005).

Afiş revizionist horthyst din perioada interbelică

Atilla Verestoy este alt inamic al României. A defrişat sute de hectare de pădure, din care cauză de întâmplă, acum, alunecări de teren şi inundaţii, fiind unul dintre parveniţii postdecembrişti. Cunoscând anumite consecinţe ale unor proiecte de legi la a căror elaborare participa, a făcut speculaţii financiare de pe urma cărora a câştigat 20 de milioane de dolari. Cel puţin pentru asemenea ispravă trebuia să înfunde de mult timp puşcăria. Acum câţiva ani, liderul lor, Marko Bela, a primit circa un miliard de lei (vechi) drept „aconto“ pentru nişte cărţi care abia urma să le scrie; în realitate, asta este o formă camuflată de mită. I s-a făcut dosar penal, dar, fiind vice-prim-ministru al Guvernului, dosarul este lăsat să fie acoperit de praf de către o justiţie aservită politic.
Dar, la adăpostul acestor şicane politice, U.D.M.R. făcea ceea ce ştia el mai bine: epurarea etnică a judeţelor Harghita, Covasna şi Târgu Mureş – motiv pentru care cere şi mai vârtos autonomie teritorială! Pentru că plângerile românilor alungaţi din aceste trei judeţe nu au fost ascultate de nimeni: nici de Ion Iliescu, în care-şi pusese speranţa Liga românilor alungaţi din judeţele Harghita şi Covasna, nici de Adrian Năstase, care remarcase ironic, dar pe deplin demagogic, cum că „oficialii Ungariei vin în România ca în Cişmigiu“, dar nu a făcut nimic să-i împiedice, deşi era prim-ministru, nici de ţărăniştii care-şi făceau un titlu de glorie din partidul lor „istoric“ – dar au fost primii care i-au cooptat la guvernare pe horthyştii U.D.M.R.-işti!
Şi, uite aşa, s-a ajuns la instalarea unor panouri care să marcheze „Ţara Secuilor“, deşi secui nu mai există de mult timp, fiindcă, între timp au fost maghiarizaţi. Or, de vreme ce au fost maghiarizaţi, înseamnă că nu au fost maghiari. Aşadar, făcătura cu „Ţinutul Secuiesc“ trebuie reprimată radical, ca fiind un atentat la siguranţa naţională, de esenţă horthystă! Când, în toamna trecută, U.D.M.R. a repus pe tapet autonomia Ţinutului „secuiesc“, deputatul P.R.M. Augustin Bolcaş i-a cerut premierului Tăriceanu să-l aresteze pe vice-premierul Marco Bela. Asta pentru că d-l Bolcaş uitase că Tăriceanu făcuse prima sa vizită ca premier tocmai la Budapesta, iar revista România Mare afirmase că el fusese acolo „ca să primească ordine“! Aşa că Marko Bela a rămas nearestat.
În 20 octombrie 2007, U.D.M.R. şi-a lansat campania electorală pentru Parlamentul European cu sloganul „Noua descălecare“, pentru a-şi recupera „ţara pierdută la 1526, apoi, la 1918“! Aceste idei le-a formulat tot Marko Bela, cel mai „moderat“ dintre fasciştii udemerişti. Iată de ce trebuie să le dăm „noua descăpăţânare“, aşa cum le-au făcut-o turcii la Mohacs!
În 7 iunie 2007, Asociaţia Civic Media postase articolul „Isterie anti-romanească în presa de limbă maghiară“, relevând faptul că un individ, Sandor Kolumban, ne înjură copios. Şi Asociaţia Civic Media făcea acest lucru ca să releve „un exemplu al isteriei antiromâneşti ce caracterizează o parte a presei maghiare din ţara noastră“. Dar aici greşeşte Civic Media, pentru că se exprimă cu menajamente: deoarece nu este vorba doar „de o parte a presei maghiare“, ci, dimpotrivă, de „toată“ presa maghiară, scrisă sau audio-vizuală; şi nu de azi de ieri, de când a descoperit Civic Media acest lucru, ci de 18 ani!
Mai mult. În toate emisiunile lor în limba maghiară, de la radio şi televiziune, poporul român, cu istoria, obiceiurile, tradiţiile sale, este insultat în cei mai abjecţi termeni, dar traducerea se face astfel încât ascultătorul sau cititorul român să nu-şi dea seama de murdăriile debitate pe seama noastră. Despre toate acestea guvernanţii – indiferent că erau din P.N.Ţ.C.D., P.S.D. sau P.N.L. – au fost informaţi în repetate rânduri, dar nu au luat nici o măsură, căci îl supărau pe „partenerul“ lor de guvernare, U.D.M.R. Cât despre mass media din Ungaria nici nu mai vorbesc: toate sunt îmbibate de cel mai virulent anti-românism.
De când a căzut Alianţa „D.A.“, Guvernul României mai subzistă doar ca urmare a prezenţei în guvern, alături de P.N.L., a U.D.M.R., care, oricum, are statut ilegal şi nu are ce căuta în guvern!
Ţinând cont de toate aceste ilegalităţi comise de U.D.M.R., în general, şi de cele comise de liderii lor, în particular, este foarte uşor ca U.D.M.R. să fie scoasă oficial în afara legii – pentru că, de fapt, este, deja, în afara legii –, iar liderii băgaţi la puşcărie!
Domnule preşedinte Traian Băsescu, vă propun să faceţi demersurile în acest sens şi, prin efect de bumerang, va cădea şi guvernul, pe care până acum, din păcate, nu aţi reuşit să-l dărâmaţi. Dar asta nu înseamnă să-l faceţi premier pe Theodor Stolojan! Nu, în nici un caz. Găsiţi pe altcineva: onest, sănătos şi care să nu fi lucrat la Banca Mondială!

24 octombrie 2007

ADDENDA
           
 Permisivitatea criminală manifestată de toate guvernele postdecembriste a permis organizaţiei fasciste U.D.M.R. să escaladeze politica secesionistă, astfel că din 1996, odată cu odioasa Convenţie Democrată, U.D.M.R. a ajuns şi a rămas permanent la guvernare. Deşi ponderea moghiorilor în populaţia României este de circa 6 la sută, ponderea miniştrilor şi a secretarilor de stat în guvernele ţării, din 1996 încoace, a fost de peste o treime! Astfel s-a ajuns ca U.D.M.R. să dicteze guvernului pretenţiile sale neorevizioniste, iar guvernele ţării să joace ceardaşul şi să saboteze interesele naţionale. Iar acum, nevasta ambasadorului Hungariei în România şi-a permis obrăznicia să ne insulte cu iz diplomatic. Ambasadorul Hungariei în România trebuie declarat persona non grata din cauza insanităţilor proferate de consoarta sa, care, de la cratiţă, şi-a permis să o facă pe „diplomata“, încălcînd uzanţele diplomatice. În plus, cărţile criminalului poet român-sîrbizat-maghiarizat Şandor Petöfi – din care a citat consoarta hungaristului – trebuie scoase din librăriile şi bibliotecile noastre.
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi-Jacuzzi le face şi el jocul. Nu-i mai puţin adevărat că nici Adrian Năstase, care glosa pe tema Cişmigiului, avea să accepte instalarea statuii hungariste care-i preamăreşte pe cei 13 generali criminali maghiarizaţi, pe motiv de „reconciliere“, făcîndu-le jocul aceloraşi fascişti, acum se arată se dă îngrijorat de iterarea afirmaţiilor neorevizioniste ale lui Viktor Orban! Iar faptul că U.D.M.R. se „delimitează“ de gestul „spînzurării“ lui Avram Iancu nu face decît să reconfirme perfidia moghiorilor şi ticăloşia Guvernului Boc 5. Nu ne mai miră nici peroraţiile unuia ca Nils Şmeker, care-i cîntă în strună acestui guvern ticăloşit.
Pe vremea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, existau 322 parlamentari ticăloşi. Dar acum cîţi mai sunt? Fireşte, mai mulţi, fiindcă, prin legea uninominalului, şi-au putut cumpăra mai uşor locurile în Parlament, pentru a-şi satisface interesele individuale şi nu pentru a promova interesele naţionale. Sub acest aspect, excelează parlamentarii P.D.L, despre care am relevat, în articolul „Aţi votat cleptocraţia? Aţi rămas cu sărăcia!“, că este un partid care reuneşte scursorile politice din celelalte partide.
17 martie 2011

ADDENDA 2

            Este de notorietate că, de 22 de ani, politica internă şi, în mare parte, şi cea externă, a fost determinată de şantajul pe care U.D.M.R. l-a practicat cu nonşalanţă. Ultimul şantaj a fost legat de recenta acceptare a „liniei maghiare“ la Universitatea de medicină din Târgu Mureş, de către guvernul (austro)Ungureanu (adică Boc-Bela nr. 6).
            Practic, de la cooptarea în guvern, în decembrie 2006, în cadrul malformaţiei numite C.D.R., U.D.M.R. a guvernat neîntrerupt. Dar, din cauza prezenţei ilegale a U.D.M.R. în Parlament, aproape toate legile promulgate sunt ilegale, antiromâneşti, antinaţionale. Ca atare, întregul regim postdecembrist este ilegal. De aceea trebuie răsturnat cât mai repede.

            15 martie 2012
Vasile I. ZĂRNESCU