joi, 29 martie 2012

Toata lumea la pamant! Acesta este un jaf!



Toată lumea la pământ! Acesta este un jaf!


Brigada Ungureanu a intrat la guvernare în forţă: „Toată lumea la pământ! Acesta este un jaf!”. Cam toată lumea era deja la pământ – ăsta a fost norocul lor. Cagule n-au trebuit să-şi pună, că nu-i ştia nici dracu. De fapt, băieţii ăştia culţi în cap – care-şi fac cv-ul în trei volume, ca să le încapă toate masteratele – sunt, cum se zice la noi în cartier, nişte săgeţi. Că doar n-o vedeaţi pe doamna Udrea sau pe doamna Sulfina Barbu că se pun pe prăduit ce-a mai rămas prin România. E an electoral, ce mama lui Vuitton! I-au băgat pe ăştia micii la înaintare.
S-au organizat ca la carte: pe Baba l-au pus să strice treaba la Educaţie,  Mustea face moşmoande pe la Comunicaţii, Fuia de la Agricultură ne bagă-n ceaţă şi ne ţine mintea ocupată („pregătirea mea e continuă şi-o continui în continuare”), Bode ţine de şase la Economie. În timpul ăsta, pe mână cu Jeffrey (şmecherul ăla rupt în talpă de-atâtea Periniţe), rad tot.
Cocalarii ăştia de Oxford au pus într-o zi pleoapa pe neferoase. Au dat cuprul pe nimic, cât ai trage un joint. L-ar fi câştigat la licitaţie o firmă canadiană, încropită ad-hoc, care cică ar avea ca acţionar un fond de pensii. Însă eu cred că astea-s calomnii, fiindcă am fi avut şi noi pensionarii noştri care să spoiască tingiri, să mânânce şi gura lor o proteină. Pe resurse. 
Mai nou li s-a pus pata, ca să mă esprim ştiinţific, pe NaCl. Adică pe sare. Până la sare şi Poştă! Pe-astea nu le dă Băse! Aşa a zis în campanie. Citez (cita-i-ar Parchetul pe ăia mici cu ciocu mare!): "Mogulii ca Vântu sau Voiculescu sunt porniţi împotriva mea, pentru că sunt oameni care au văzut că nu mai pot privatiza în mandatul meu nici Poşta Română, nici Romgazul, nici Transgazul, pentru că eu am blocat aceste privatizări. Recunosc că mi-a scăpat afacerea Sterling, dar în mandatul meu, mogulii nu au mai supt economia fără ruşine, aşa cum au făcut pe vremea lui Iliescu". (Pe Romgaz şi Transgaz nu mă bag, că sar în aer ca la Sighet. La Transelectrica - mi-am adus aminte că-i tot cu „trans” - au adus deja un medic legist, să-i facă autopsia).
Apropo de supt: nu vorbesc de Hidroelectrica, deoarece pentru că fiindcă nu mă  pricep şi nici nu văd cum ar putea transforma unii, oricât de băieţi deştepţi ar fi, apa-n bec. 
Frunzăverde foi de crin, nu-i trezeşte nimeni pe haladiţii  din Opoziţie? Sculaţi, voi oropsiţi ai vieţii, până nu vă vând ăştia dormeza!

28 martie 2012, 14h 34min,

Sursa: GÂNDUL